Negombo
Door: Jordy
Blijf op de hoogte en volg Jordy
12 Februari 2024 | Sri Lanka, Negombo
Negombo
Pa en ik gaan naar Sri Lanka.Een halfjaar geleden hebben wij geboekt. In de maanden daarna hebben wij onze reisroute vastgesteld, onze vaccinaties gehaald en een visum aangevraagd. Het is zover.
Zaterdag 10 februari
De laatste spullen gaan in de backpacks. Dan worden we naar gebracht Schiphol door moeders. Nog een laatste kiekje. We checken onze bagage in en gaan binnen no-time door de security checks. Even een bakkie doen met onze meegebrachte broodjes (thanks mam).
Op schema vertrekken wij naar Londen. We eenmaal daar moeten wij nog een pas uurtjes vertoeven. We halen sushi en wat drinken, en we streamen een voetbalwedstrijd.
Zondag 11 februari
Dan de lange vlucht naar Colombo. Die gaat volgens schema. Af en toe wat turbulentie, maar dat duurt nooit lang. We hebben beiden wat uurtjes geslapen. Door reeds een visum in bezit te hebben, kunnen wij snel door de controle heen. In de aankomsthal staat onze chauffeur met bordje en onze naam te wachten. ‘Helaas’ problemen met de auto dus worden we opgehaald door een tuktuk. Eigenlijk wel blij mee, want veel leuker en puurder om in zo’n klein ding te zitten. Na afloop hoeven we slechts de helft van de afgesproken taxiprijs te betalen.
Het guest house ziet er mooi uit. Het is midden op de dag en de zon schijnt. We zien weerkaatsing van de palmbomen in het zwembad; we zijn er echt! Nu wat opfrissen, gaan we op pad. Het is zondag dus veel winkels zijn gesloten. We wandelen naar zee en leggen onze spullen binnen bereik. We nemen een duik en komen daar voorlopig niet uit. Wát een lekker warm water; heerlijk! Na wat zwemmen en rondkijken gaan we terug. Een kleine powernap verder en we gaan richting de hoofdstraat opzoek naar een leuk restaurant. Het is erg toeristisch dus de Pizzeria’s vliegen om de oren. We gaan voor wat lokaler met Rice [e-38] curry, beiden met garnalen. Een toetje als afsluiter.
Eenmaal terug op de kamer duik ik mn bed in. Erg moe van de reis en jetlag. Ik slaap rond 22:00.
Maandag 12 februari
Ik word wakker van de wekker om 8 uur en blijf nog even liggen. Die slaap heb ik redelijk ingehaald. Ik maak Pa ook wakker en we gaan ontbijten in het verblijf: heel mooi aan het kanaal met bootjes en veel soorten vogels.
Het eten was zeer divers. Toast met gebakken ei, pannenkoek met fruit, losse boterhammen, cake en yoghurt. We hebben niet alles opgegeten, omdat het teveel was.Wat opvalt is hoe vriendelijk alle mensen zijn.
Straks gaan we uitchecken en Negombo verlaten. Op naar Sigiriya!
Jordy
12 Februari 2024 - 15:10
Er:
Mooi, dat jullie de vliegreis goed hebben overleefd en de eerste Aziatische indrukken hebben opgedaan. Veel plezier daar.
Groetjes
12 Februari 2024 - 19:29
Karin:
O Jord leuk weer je verslag te lezen!!
jullie reis samen !!Pap en Jij!![e-1f618]
19 Februari 2024 - 18:20