Week 16, 17 en 18: Aflopend Avontuur
Door: Jordy
Blijf op de hoogte en volg Jordy
02 Januari 2012 | Nederland, Maassluis
Het is alweer vier weken geleden dat ik mijn laatste blog heb geschreven. Er is nog heel veel gebeurt in vier weken tijd, vandaar een laatste reisverslag om mijn avontuur in Curaçao af te sluiten.
Week 16
Na het indrukwekkende weekend in Miami, gevolgd door een goed gevulde werkweek, had ik behoefte aan een rustig weekend. De vrijdagavond bestond niet uit het wassen van een redelijke stapel kleding, het opruimen van Vischsteeg 9 en het ordenen van de grote hoeveelheid foto's. Na een goede nachtrust had ik nog geen behoefte aan veel plannen en terwijl de groep naar het strand ging, bleef ik thuis en ben ik later met mijn boek bij Saint Tropez gaan liggen.
Voor mijn verjaardag heb ik van een aantal dames een dinerbon gehad van The Pirate Bay. Deze avond heb ik daar gebruik van gemaakt en het was een gezellige avond met Amber, Charlotte en Samantha met lang natafelen. Later op de avond zijn we met dezelfde groep naar Mambo Beach geweest waar The Partysquad de main act was. Een heerlijke alcohol-loze avond gehad.
De zondag was er een als zovelen. Relaxen bij de pool en een beetje bijkleuren.
Week 17
En toen ging het hard, want waar iedereen dacht dat ik tot 23 december moest lopen, was ik een week eerder klaar. In week 17 was alles op eens voor het laatst. En dat is een heel raar gevoel. Daardoor wilde ik het maximale uit de week halen. Voor de verjaardag van Ilse zijn we naar Campo Alegre geweest. Prostitutie ten top. De shows die er plaatsvinden zijn wel vermakelijk. Dance muziek en mannen en vrouwen die in een paal klimmen en al het publiek dat hun ogen uitkijkt. Schitterend om gezien te hebben.
De volgende avond nog een biertje gehaald in het TMF Café. Daar was ik in al die tijd nog nooit geweest, dus dat gebeurde ook bij toeval in de laatste week. Erg gezellig! Voor ik het wist was het vrijdag en werkte ik op mijn laatste dag voor het resort. Nog een mooi afscheid gehad en een prima beoordeling.
Mn laatste weekend was aangebroken. De vrijdagavond bewust niet veel gedaan, zodat we zaterdagochtend fit de berg konden beklimmen. De hoogste berg van Curacao (370m) is de Christoffelberg. Het beklimmen hiervan duurt ongeveer 5 kwartier. Al met al had ik de volgende dag flinke spierpijn dus het was niet 'even bewandelen'. Wel erg gaaf om gedaan te hebben en de foto's zijn prachtig! Zal ze snel online plaatsen.
We waren 's morgens vroeg vertrokken dus in de middag zijn we nog een rondje gaan lopen door Rif Fort en een drankje gedaan met de ondergaande zon op zeezicht. 's Avonds twijfelden we over de plannen, maar Rick en Fotis besloten alvast te gaan. Vijf minuten later bleken ze een behoorlijk ongeluk te hebben gehad. Met een paar zijn wij op pad gegaan naar het ziekenhuis en daarna de verschillende nacht-apotheken en huisartsen langs gegaan. Mijn laatste avond stappen werd een laatste avond rondjes rijden en zoeken. Gelukkig viel het al met al mee.
De laatste dagen bestonden vooral uit koffers pakken en een beetje relaxen. Maandagavond met de groep uiteten geweest en toen was het tijd om dag te zeggen. Iedereen moest dinsdag stage lopen en ik zou al weg zijn als zij thuis zouden komen. Heel raar om je eigen 'huis' te verlaten en te weten dat je daar voorlopig niet terug zal keren. Misschien ooit nog, maar voorlopig niet. Op naar de kou, op naar Nederland.
Week 18
Na een paar dagen fantastisch verblijf, zou ik gaan Skypen met mijn ouders vanuit Curacao. Maar Jordy zat niet op Curacao, Jordy zat boven! Toen ik na een mindere verbinding de kamer binnenstapte was het feest. Helemaal top op mijn ouders weer te zien. Een gezellige avond en veel bijgepraat. De volgende dag stonden familie en vrienden een zelfde verrassing te wachten. Het was de beste kerst die ik tot heden heb gevierd. De dagen na kerst heb ik mijn vrienden weer opgezocht en ben ik weer geüpdate over de nieuwe weetjes en feitjes rondom iedereen in Maassluis.
En toen gingen we het jaar afsluiten. Gelukkig heb ik een kaartje weten te bemachtigen voor de New Years Ferry georganiseerd door de mannen van Hip & Vip Events. Met de boot van Maassluis naar Schiedam vol met muziek, drank, gezellige mensen en een fantastische vuurwerkshow bij de Erasmus. Ook hier kwam ik veel mensen tegen die ik nog niet had gezien, het voelde weer fijn om thuis te zijn in een heel hartelijk en warm welkom. Knallend het nieuwe jaar ingegaan.
2011 bestond uit nogal wat pieken en dalen. Eens kijken of 2012 in positieve zin wat constanter zal worden. Ik kijk met veel plezier terug op het afgelopen jaar en mijn stageperiode in Curaçao was helemaal GE-WEL-DIG!
Wie weet welke avonturen er nog online komen te staan in de toekomst. Ik weet wel dat dit niet mijn laatste grote avontuur is geweest! Ik vind het heel gaaf dat zoveel mensen mijn reisverslagen hebben gevolgd, dan schrijf ik het niet alleen voor mezelf. Haha.
Bedankt allemaal, het was een tijd om nooit te vergeten!
Jordy
02 Januari 2012 - 06:58
Santine:
Hoi hoi,
Gezellig om je te hebben gevolgd! Fijn dat je weer thuis bent.
Ik wens je een top 2012!
02 Januari 2012 - 08:07
Esther:
geweldig!! -
02 Januari 2012 - 08:50
OMa En Opa :
Jordy,het was fijn om via je blog je te kunnen volgen,maar wat waren wij blij je in levende lijve weer aan de Merellaan te zien.Een goed en steady 2012 -
02 Januari 2012 - 18:53
Sabine:
Heerlijk je weer thuis te hebben en wat een jaar was het voor jou! Je bent een kanjer!! Dikke zoen en veel liefs