Downtown Dubai
Door: Jordy
Blijf op de hoogte en volg Jordy
28 December 2018 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Gisteren in de namiddag zouden we gaan zwemmen. In de lobby stond dat het zwembad op het dak tot 18.00 open is, maar bleek 17.00 te zijn. Kwamen we net te laat en niet meer gezwommen. Andere keer dan maar.
In de avond pakten wij de taxi richting hotel Le Meridien. Een en al luxe, maar dat is niet direct waarvoor wij kwamen. We hadden een aanbeveling van Warehouse, een hip restaurant in deze omgeving. Een sfeervolle tuin was ook nog gevuld met allerlei andere restaurants. We besloten voor Libanees restaurant 'Sewar' te gaan.
Van verschillende soorten vlees, tot een soort tzatziki en het was allemaal erg lekker. Leuke sfeer en alles was schoon en netjes. In de binnentuin stond een klein podium met een zangeres en fijne achtergrond-muziek. We liepen nog een paar rondjes en informeerden naar het aanbod op NYE. Met die info op zak gingen we huiswaarts.
Vrijdag 28 December
Yep, het is vrijdag. En vrijdag is hier weekend. Herkenbaar want afgelopen zomer in Iran was dat ook het geval. Veel drukte verwacht, maar we gingen naar The Dubai Mall; het grootste winkelcentrum van de wereld. De drukte was daar te overzien, maar dat kwam omdat het inderdaad enorm groot is. Hier kwamen wij trouwens per metro en van daaruit liepen we gemakkelijk de Dubai Mall in.
Buiten de mall stonden enorm dikke auto's. En duur. De ene na de andere. En soms extra gas geven. Ze willen gezien worden. In het winkelcentrum is de aankleding in kerstsfeer. Niet over de top, gewoon prima. De echte dure hoek slaan we over, toch niks te zoeken. Denk aan de allerduurste merken. Het is daar ook vrij rustig. Verderop zitten ook koffie tentjes, eettentjes en wat meer gebruikelijke kledingmerken. Ook grappig om bij The North Face hele dikke jassen aan te treffen. Die zijn hier het hele jaar NIET nodig.
Na diverse rondjes kwamen wij bij de fonteinen/watervallen. En nog wat later bij de indoor schaatsbaan waar men in korte broek op schaatsen een 'White Christmas' wil ervaren. Het contrast is groot, maar ook zoals verwacht. Om nog een record te breken, vinden wij later het allergrootste aquarium ter wereld. Meteen een paar leuke foto's en video's gemaakt voor Pa. Na uren vertoeven is het mooie geweest. Lang niet alles gezien, maar we zijn hier niet om alleen te wandelen door een winkelcentrum. We gingen naar de eetgedeelte, waar wij voor een warme maaltijd bij Eataly gingen. En dat was echt goed, heb zelden zo'n goede pizza gegeten in een ander land dan Italië.
Daarna begon de tijd te dringen. 15.45 en we moesten nog het gebouw uit en naar de Burj Khalifa. Op aanraden hadden wij vooraf tickets gekocht om naar boven te gaan om 16.00 uur. Dus even de vaart erin en stipt op tijd aan de balie. Toen nog de nodige poortjes door voor controle en beveiliging, en wat wachttijd verder, gingen we dan. Met m'n hoogtevrees had ik een beetje tegenop gezien, maar ik wilde het sowieso doen. De lift voelde je nauwelijks dus dat maakte al een hoop goed. Verdieping 124 stapten wij uit. Mensen lopen direct naar buiten, maar ik moest even 'wennen' haha.
Kort daarna naar buiten. We kijken om ons heen en schieten foto's. Heel eng voelt het, en ik beweeg heel 'voorzichtig' als ik richting het glas beweeg. Je ziet nu pas echt waarom Dubai een grote zandbak is. Als je verder kijkt dan het stadscentrum (en dat kan hier heel goed), dan is het een grote zandbak. En in het centrum wordt vooral gebouwd, gebouwd en nog eens gebouwd. Overal zijn ze bezig. Het is zoals bekend echt in een jaar of 30 uit de grond gestampt tot wat het nu is. Best bizar. Wel is alles erg schoon en netjes, dat is prettig vergeleken met andere landen in Midden Oosten / Azië. Uiteindelijk een hele ronde gelopen en veel foto's gemaakt. Ook nog een trap naar 125e verdieping gepakt en daar was rond gekeken. Maar het zijn dezelfde uitzichten. Na een uur zijn we weer naar beneden gegaan en waren we een ervaring rijker. Eenmaal beneden viel er voor mij wat spanning weg en dat beviel me erg goed. Weer met beide benen op de grond.
Na de Burj Khalifa kwamen wij via de Dubai Mall weer buiten. Perfecte timing met een zon die bijna onder was en een fontein show die op het punt van beginnen stond. Meteen meegemaakt hoe dat tekeer ging op harde muziek en hoeveel man erop af kwam. We staken een brug over richting Souk Al Bahar. Bijna binnen begint er een enorme lichtshow via de LED verlichting in de hoogste toren ter wereld. Het draait op harde muziek en is erg gaaf, ook best indrukwekkend. Daarna ploffen we voor een drankje neer bij opnieuw een Libanees restaurant, dit keer Siraj. Om het halfuur komt een show van de fontein of de verlichting weer terug. En dit trekt weer enorm hoeveelheden mensen.
Door de Zouk lopen we nog een rondje en informeren nog wat voor NYE, waarna wij terug gaan naar de metro van Dubai Mall. Nog een stukje lopen, metro terug naar de wijk en we zijn er bijna. Weer ruim tien kilometer gewandeld en veel gezien en verwonderd. Het bevalt goed, morgen weer nieuwe plannen! Wat meer buiten deze keer, want de zon en buiten zijn, hebben we gemist vandaag.
Groetjes!